Krista Heimonen

Krista Heimonen
Valviran (www.valvira.fi) laillistama puheterapeutti, FM, NDT (Bobath). Kelan avostandardia noudattava palveluntuottaja Uudellamaalla.

Vuonna 1999 Oulun  yliopistosta valmistumisen jälkeen ja jo sitä ennen kokemusta on kertynyt kehitysvammaisuudesta, liikuntavammaisuudesta, neuropsykiatrisista erityisvaikeuksista, eri asteisista kielellisistä erityisvaikeuksista ja puhemotoriikan ja syömisen vaikeuksista. Olen hankkinut lisäopintoja Aachenin ja Helsingin yliopistossa. Lähellä sydäntäni on erityisesti AAC-keinojen käyttö, kerrontataidot (narratiivi) ja syömiseen liittyvät haasteet.

Pyrin pitämään ammattitaitoani yllä kouluttautumalla säännöllisesti ja osallistumalla alan konferensseihin (mm. ISAAC -International Society for Augmentative and Alternative Communication, IALP -International Association of Communication Sciences and Disorders).

Koulutuksia on vuosien varrella kertynyt yrittäjyyskoulutuksen lisäksi erilaista ammatillisesti kiinnostavaa.  Olen valmistunut NDT/Bobath-terapeutiksi ja suorittanut siihen liittyvän puheterapeuttisen lisäkoulutuksen, minkä pohjalta kokonaisvaltainen lähestymistapa terapiaan on vahvistunut.  Olen käynyt  Castillo Moralesin perus- ja täydennyskoulutuksen. Minulla on suun ja kasvojen aluetta kuntouttavia menetelmäkoulutuksia, kuten OPT -menetelmä (OPT 1, 2, apraxia, feeding), SOS (Sequential Oral Sensory), DTTC, Myofunktionaalinen terapia sekä kinesioteippaus. Muista koulutuksista mainittakoon PECS (Picture Exchange Communication System) ja Hanen (It Takes Two to Talk -The Hanen Program). Pyrin uudistumaan ja haen uutta koulutusta asiakkaideni tarpeiden mukaan.

Kuulun alani yhdistyksiin (Suomen Yrittäjät, Suomen Kuntoutusyrittäjät, Puheen ja kielen tutkimuksen yhdistys, NDT-yhdistys, Suomen Orofakiaalisen Terapian Yhdistys, Lastenneurologisen kuntoutuksen yhdistys) ja seuraan alani julkaisuja. Pyrin kartoittamaan kunkin asiakkaan tilanteen yksilöllisesti ja tekemään moniammatillista yhteistyötä kuntoutujan kaikkia kuntoutustavoitteita kunnioittaen, kuntoutujan ja perheen tarpeet keskipisteenä. Kun terapia jossain vaiheessa loppuu, toivon voivani sanoa: ”Me teimme sen yhdessä!”

Vapaa-ajallani rentoudun lasteni kanssa ja kulttuurimenoissa, uimassa ja lenkillä.