Krista Heimonen

Krista Heimonen
Valviran (www.valvira.fi) laillistama puheterapeutti, FM, NDT (Bobath). Kelan avostandardia noudattava palveluntuottaja Uudellamaalla.

Vuonna 1999 Oulun  yliopistosta valmistumisen jälkeen ja jo sitä ennen kokemusta on kertynyt kehitysvammaisuudesta, liikuntavammaisuudesta, neuropsykiatrisista erityisvaikeuksista, eri asteisista kielellisistä erityisvaikeuksista ja puhemotoriikan ja syömisen vaikeuksista. Olen hankkinut lisäopintoja Aachenin ja Helsingin yliopistossa. Lähellä sydäntäni on erityisesti AAC-keinojen käyttö, kerrontataidot (narratiivi) ja syömiseen liittyvät haasteet.

Pyrin pitämään ammattitaitoani yllä kouluttautumalla säännöllisesti. Koulutuksia on vuosien varrella kertynyt yrittäjyyskoulutuksen lisäksi erilaista ammatillisesti kiinnostavaa, kuten OPT -menetelmän (OPT 1,2,apraxia, feeding) hallintaa, SOS (Sequential Oral Sensory) feeding, Hanen, PECS, Castillo Morales, kinesioteippaus, suun ja kasvojen alueen Myofunktionaalisen terapia ja monia muita. Pyrin uudistumaan ja siksi haen uutta koulutusta asiakkaideni tarpeiden mukaan.

Toimin koulutustoimikunnan jäsenenä LANEKU:ssa (Lastenneurologisen kuntoutuksen yhdistys) ja seuraan alani julkaisuja. Pyrin kartoittamaan kunkin asiakkaan tilanteen yksilöllisesti ja tekemään moniammatillista yhteistyötä kuntoutujan kaikkia kuntoutustavoitteita kunnioittaen, kuntoutuja keskipisteenä. Kun terapia jossain vaiheessa loppuu, toivon voivani sanoa: ”Me teimme sen yhdessä!”

Vapaa-ajallani rentoudun lasteni kanssa ja kulttuurimenoissa, uimassa ja lenkillä. Toiveenani on herättää henkiin vanha lauluharrastus, kun sille on aikaa muuallakin, kuin suihkussa.